Garanti

Som alle andre varer, er en ny båd og bådmotor som minimum, omfattet af købelovens bestemmelser om to års reklamationsret. Men nu er det muligt,
at få 5 års garanti på Mercury og Mariner’s 4-takts, Optimax og Verado påhængsmotorer

Flere af bådmærkerne på denne webside, er ligeledes omfattet af en udvidet reklamationsret, som gælder delaminering af skroget. Det betyder med andre ord, at hvis der viser sig at være en sikkerheds- og styrkemæssig fejl i skroget dækkes det af reklamationsretten. 

En af de vigtige forskelle på glasfiber både og biler, som en båd tit sammenlignes med, beskrives bedst på følgende måde:

Glasfiber er et flydende materiale hvor gelcoaten, som er den pæne overflade, smøres eller sprøjtes i en form, som det første trin i produktionen. Herefter støbes resten af båden, som bagefter tages ud af formen, og monteres med aptering (indretning) vindspejl og andet udstyr.

Når båden er færdig, vil den resten af sin levetid blive transporteret rundt med gelcoaten nedad på en trailer, i vandet eller på et stativ.

Kosmetiske småskader og revner kan ikke undgås, hverken gennem brug eller under opbevaring, og de har ingen betydning for bådens styrke og funktionalitet. 

På en bil er en af de sidste produktions trin maling og lakering af de synlige overflader, og den vil altid være adskilt fra underlaget med fire brede hjul monteret på ophæng og støddæmpere.

Det vil igen sige, at rystelser og ujævnheder fra underlaget, ikke forplanter sig på samme måde til hele køretøjet som på en båd.